Plex Media Center-Tüm Cihazlarla Uyumlu Medya Yöneticisi

Değişen kullanıcı istekleri günümüzde bilinen medya oynatıcılarının çok ötesine geçti. Artık hepimizin tüm medya verilerini (film ve video, fotoğraf, müzik, TV) yönetecek ve farklı platformlarda sorunsuz çalışacak yazılımlara ihtiyacımız var.
Plex bu özelliklerin tamamına, hatta daha fazlasına sahip bir program. plex Öncelikle Plex Media Center Windows ve Mac PC’lerin yanında TV ve mobil cihazlarla tam uyumlu çalışabiliyor. Apple’ın mobil ürünleri iPad, iPhone ve iPod Touch yanında Android işletim sistemiyle çalışan tablet ve telefonlarla yazılım kullanılabiliyor. Kısacası Plex, platform bağımsız bir dünyada verilerinize her şekilde ulaşmanızı sağlıyor.
LG Electronics’in Plex platformunu Netcast uyumlu HD TV ve Blu-ray cihazlarında kullanmaya başladığını da belirtelim.
Kısacası ev sinema sistemi için Plex’in çok iyi bir araç olduğu tescillendi diyebiliriz. Peki Plex Media Center ile neler yapabilirsiniz? Plex başta medya dosyaları olmak üzere tüm çevrim içi ve çevrim dışı dosyalarınızı yönetebileceğiniz bir yönetici.
Görsel açıdan çok güçlü olan yazılımla fotoğraflara bakmak veya albümleri listelemek ayrı bir keyif. Program ev sinema sistemiyle bilgisayarınız arasındaki iletişimsizliği giderebilecek yegane yazılımlardan. Plex Media Center özellikle müzik ve film kütüphanenizin düzenli yönetilmesi için çok kullanışlı bir yazılım.
Eksik tüm bilgi ve resimleri internetten toplayan yazılım, arşivinizin kusursuz görünmesini sağlayabilir. plex2 Medya sunucusu kurmakla ilgilenenler yazılımın Mac, PC veya NAS cihazlarıyla uyumlu sunucu kurulumu Plex Media Server’ı kurarak, medya dosyalarını tüm Plex uyumlu cihazlar ve 2011 LG Smart TV cihazlarından ulaşılabilir hale getirebilirler.

tamindir.com

@HB